Forbrugslån

Går du og overvejer at optage et forbrugslån? Så kan du læse mere om denne form for lån lige her, hvor vi lister nogle af fordelene samt ulemperne ved dette. Du kan desuden blive klogere på, hvad et forbrugslån er og hvad du må bruge pengene til.

 

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er præcis som det lyder: Et lån til dit forbrug. Det vil sige, når du skal have ekstra økonomi til en ny iPhone eller mere overskud til indkøb i hverdagen. Du kan faktisk bruge dem på alle disse normale ting, som du beskriver som “forbrug”.

Mange benytter også muligheden for at kunne få råd til nogle af de ting, som de ikke kan vente med. For eksempel hvis vi nærmer os juleferie og gaverne til børnene endnu ikke er købt. Det er ting, som du bliver nødt til at prioritere her og nu.

Så kan du altid betale dem tilbage, når du har flere penge mellem hænderne.

 

Hvad må jeg bruge pengene til?

Nu er det sådan ved et forbrugslån, at du hverken skal stille sikkerhed eller oplyse, hvad pengene skal bruges til. Du er altså fuldkommen herre i eget hus og kan bruge dem på hvad end du vil. Det er dejligt for de fleste, da man så ikke skal stå til regnskab med sit forbrug,

 

Fordele ved et forbrugslån

Som nævnt kan du optage et forbrugslån uden at skulle stille sikkerhed eller fortælle, hvad du skal bruge pengene til. Det er der mange, som rigtig godt kan lide ved denne type af lån.

Men en anden stor fordel er også, at du kan låne et højt beløb med et forbrugslån. Nogle gange helt op til 350.000 kroner, hvilket er mange penge at kunne få udbetalt uden nogen stiller spørgsmål til, hvad du skal bruge dem til.

 

Ulemper ved et forbrugslån

Det er klart, at det er bedst at have pengene selv, hvis du kan tjene dem. Forbrugslån er ikke billige og koster til tider mange penge i renter.

Men hvis du ikke har andre muligheder, så bliver du naturligvis nødt til det.

Du skal dog være god til at lede længe efter de bedste tilbud, og se efter en lav ÅOP.