Her er SKATs fokus i 2018

SKAT udkommer årligt med en række områder, som de giver ekstra opmærksomhed i det pågældende år. Vi har fået fat i listen, som du kan læse herunder.

Artiklen er skrevet i samarbejde med LendOns kassekredit-afdeling, der ønsker at promovere viden omkring skatteregler, da fejl i dette kan give mange borgere økonomiske problemer, der kunne være undgået med mere oplysning.

Året liste

Listen i år består af 105 aktiviteter, der er fordelt på 21 hovedområder. Derfor er der massere af ting, som du kan holde ekstra øje med, hvis du finder noget på listen, der passer på din skat.

Heldigvis for de fleste lovlydige borgere, så er noget af det, som skat især fokuserer på: Sort økonomi. Dette dækker typisk over handel i bander og rockere, hvor der er mange sorte penge involveret.

På den mere generelle side ses der også yderligere på små og mellemstore virksomheder. Her har de et stort fokus og kontrollere ulovlige aktionærlån samt negativ moms.

De fem områder

SKATs kontrolaktiviteter har særligt 5 områder, som de vil slå ekstra hårdt ned på og allerede har stort fokus på.

  • Organiseret svindel: SKAT har fået adgang til et stort samarbejde om data, der skal hjælpe med at få standset svindel så hurtigt som overhovedet muligt.
  • Globalisering: Internethandel og identifikation af borgere, som har nogle aktiviteter i andre lande, men som er skattepligtige i Danmark.
  • Moms: Effektivisering af kontrollen.
  • Tredjepartsdata: Særlige risici, kritiske data – dette skal sikre en korrekt indberetning i fremtiden.
  • De største virksomheder: Fokus på kæmpe koncerner og virksomheder, der er omfattet af særlovgivning.

Finansloven i år har givet flere resurser til at styrke kontrol i skattevæsenet i de næste 4 år. Derfor kommer vi formentlig til at se en masse forandringer inden for dette område i de kommende par år.

Du kan finde hele listen på ft.dk her.