Sådan håndterer du lån i forbindelse med aktiehandel

Aktiehandel virker for mange danskere til at være en indviklet og farlig affære. Men det behøver det slet ikke være. Alt for mange danskere pakker deres formuer væk på deres opsparingskonto. Selvom det kan virke som den klogeste beslutning lige nu, kan man faktisk få betydeligt mere ud af sine penge ved at investere dem.

Det, der holder mange tilbage fra aktiehandel, er hovedsageligt to grundlag: De er bange for at miste pengene, og de har lån, som de gerne vil have betalt af hurtigst muligt. Så hvordan håndterer man lån og aktier samtidig? Og er det en god beslutning at handle med aktier, hvis man har optaget et lån? Her kan du læse mere om, hvordan du skal håndtere at have både lån og aktier i omløb.

Helt grundlæggende er der nemlig forskel på, hvordan aktiehandel godt kan være kompatibel med lån, men hvordan nogle lån ikke altid er kompatible med aktiehandel. Du kan læse mere om, hvordan du bør håndtere dine lån og din aktiehandel på samme tid i denne artikel.

Lær så meget som muligt, før du går i gang

Det er altid bedst at tage beslutninger, når man er fuldstændigt afklaret med og informeret om, hvad man foretager sig. Dette gælder både, når man vil optage et lån, og når man vil forsøge sig med at handle med aktier.

Derfor anbefaler vi, at du altid tager en informeret beslutning. Lær så meget, som du kan, om det givne lån du vil optage. Læs op på flere aktier ad gangen, og smid ikke blot penge efter noget, fordi dine venner gør det, eller fordi de nævner den type aktie i nyhederne.

Der er faktisk indtil flere ressourcer og kilder, som du kan finde helt gratis på internettet. Etxcapital.dk har masser af helt gratis undervisning om aktiehandel, så du kan blive klædt godt på til at handle med aktier. Online findes der et hav af hjemmesider, hvor du kan finde hjælp. Du kan desuden være heldig at finde en side, hvor du ikke skal betale noget for det.

Det siger eksperterne: Afbetal dit lån, før du handler med aktier

Selvom det er en træls pille at sluge, må man desværre acceptere, at det som oftest er smartest at betale sin gæld, før man forsøger sig med aktiehandel. Visse lån kan man sagtens have samtidig med, at man vil investere i aktier. Mindre lån og og lån, som har lave renter, kan man godt have samtidig med, at man forsøger sig med aktiehandel.

Carsten Tanggaard er professor i økonomi og har udtalt til DR, at man skal tænke sig om, inden man investerer i aktier. Han fremhæver blandt andet, at man teknisk set får mere ud af at betale sin gæld af, end man gør ved aktiehandel. Et lån er jo ikke helt gratis, siden man betaler renter af det, og derfor koster det på længere sigt flere penge. Omvendt tjener man ikke lige så meget i afkast på aktier.

Du kan dog godt optage et lån, mens du har gang i aktiehandel. Så længe du er godt informeret om hvor meget dit lån reelt vil koste dig, og så længe du har råd til tilbagebetalingerne, kan aktiehandlen jo ikke komme i vejen for dit lån.